ortodoncia

Guia ràpida de l’ortodòncia

Estalvia’t un 25% en ortodòncia!

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia encarregada de l’estudi, prevenció i tractament de dents i ossos amb alineacions incorrectes o mal posicionades. Corregeix les alteracions que s’originen en els ossos i maxil·lars i restableix l’equilibri funcional de la boca i la de la cara.

Si estàs pensant en realitzar un tractament trobaràs tota la informació que has de saber. I recorda que Odontquality us hem preparat un descompte del 25% en el seu tractament

COM APAREIXEN PROBLEMES D’ORTODÒNCIA?

L’origen d’una posició imperfecta de les dents pot tenir diversos orígens. Alguns d’ells difícilment o no controlables com poden ser per herència familiar, aviat dolenta respiració del nas o malalties periodontals. Altres casos comuns apareixen per algunes pràctiques no molt recomanades com ara excessiu ús del ‘xumet’ o la pèrdua precipitat de dents de llet en nens que pot venir de l’excés de dolços.

En qualsevol cas, el tractament adequat de l’ortodòncia aporta molt beneficis ens pot evitar molèsties en el futur. Un alineament de dents repercuteix en una normalització de la posició i mida del maxil·lar i la mandíbula que significa encaixar correctament les dents. En conseqüència la masticació serà correcta, no hi haurà desgast de dents i ossos, i hi haurà una clara millora en l’estètica facial

A QUINA EDAT S’HAN TRACTAR?

Mai és tard per rectificar el mal alineament de la dentadura. Com hem esmentat, alguns defectes apareixen a primerenca edat i és recomanable tractar el més aviat possible.

En el moment que comencin a sortir les dents i queixals permanents durant els anys d’infantesa i adolescència es perceben ràpidament els problemes més greus i visibles. Per aquesta raó són aquestes edats en què més pacients d’ortodòncia s’incrementen. A més tractar-lo en aquestes edats prevé de problemes més greus

En adults normalment els pacients es preocupen per millorar l’alineació de les dents quan apareixen problemes com molèsties o deteriorament de mandíbula. El tractament en adults normalment és més delicat i en ocasions amb algunes limitacions. Tot i així, es recomana el tractament per mantenir el màxim les dents i per evitar incomoditats o dolor.

QUINS SÓN ELS CASOS MÉS HABTIUALES?

Entre els casos més habituals de problemes d’ortodòncia, estan: El apinyament dental que són aquells casos en que les dents no disposen de suficient espai i queden desalineats o fins i tot torts. Cada cas és diferent i alguns pot provocar dificulta en la masticació i desgast de dents; El diastema o dents separats apareix arran de la mida del creixement d’alguns de les dents. En alguns casos pot provocar problemes de genives; Els casos en que les dents superiors es solapen a les dents inferiors, es coneix com sobre mossegada. En aquest associa hi ha també desgast de dents; La mossegada creuada és un problema en què la desalineació de les dents d’una arcada a una altra, fa que en el moment de tancar la dentadura les dents d’una arcada xoquin amb els de l’arcada oposada.

QUINS TRACTAMENTS HI HA?

Per corregir aquest desenvolupament defectuós ha nombroses tècniques. Des de la ortodòncia lingual i les ortodòncies convencionals (metàl·liques), l’ortodòncia estètica, amb brackets fets de ceràmica blanca o altres més avançats com el INVISALIGN.

El tractament l’ha de determinar un especialista segons el cas concret així com els resultats esperats i el temps de tractament, ja que depèn de diversos factors.

En Odontquality t’oferim la possibilitat de conèixer els nostres tractaments i el nostre equip de professionals ortodontistas, especialitzats tant en adults com en nens, que t’explicaran en què consisteix la seva proposta de tractament. A més pots beneficiar-te del descompte actual del 25%