Posturologia

Què és la posturologia?

La posturologia és una ciència de la salut que estudia el to muscular del cos, les seves alteracions, equilibri i postura.  A diferència de l’Osteopatia, la Posturologia tracta les causes dels desequilibris posturals originats pels receptors de l’oïda, de la boca, visual o dels peus.

 

Posturologia Clínica – Tractament

El tractament postural es basa en una sèrie de proves que ens permeten esbrinar quins receptors estan alterats i posteriorment, en una segona fase, s’intenta reprogramar aquests receptors perquè treballin millor i reequilibrin tot el sistema postural. Es combina amb teràpia osteopática i es realitza en col·laboració d’altres professionals, com el podòleg per a la fabricació de plantilles, l’optometrista (teràpia ocular) i l’odontòleg (ajust oclusal, ortodòncia, fèrules de descàrrega articulades…)

posturologia-clinica

posturologia-clinica

 

Dentista posturòleg existeix?

Encara que són dos professionals diferents, Posturòleg i Dentista, sí que poden ser la mateixa persona o combinar tractaments, ja que alguna de les solucions posturals requereixen ajustos dentals, atès que la boca és un dels receptors que poden desequilibrar el nostre to muscular.

 

Com pot afectar la meva boca a la meva postura?

La posició mandibular i maxil·lofacial ens indiquen la posició en el crani. Aquests receptors enviaran informació constant al cervell, que elaborarà una resposta que enviarà a la musculatura i articulacions perquè mantinguin la postura i el to en caminar. A vegades aquests sistemes receptors no treballen bé, stan en disfunció, la qual cosa causarà males postures i que grups musculars treballin més que uns altres, instaurant lesions en teixits i articulacions. Els símptomes més comuns són: bruxisme, inestabilitat, vertígens, astènia (cansament continu), cervicàlgies, lumbagos, dorsàlgies, etc.

En Odontquality comptem amb un especialista Osteòpata i postural de ATM, Marcos Gil que t’ajudarà a descobrir si estàs sofrint un desequilibri postural i a corregir-lo.
Recorda que la primera visita és gratuïta i sense compromís, perquè nosaltres volem ajudar-te, no dubtis a demanar cita telefonant-nos al 93 459 06 07 o a través del nostre formulari.

Leave a Reply