Cirurgia Oral i Maxil·lofacial

La cirurgia oral i maxil·lofacial és l’especialitat mèdic-quirúrgica que s’ocupa de la prevenció, estudi, diagnòstic, tractament i rehabilitació de la patologia de la boca, cara i territori crani-facial, així com els òrgans i estructures cervicals relacionades amb les mateixes.

maxilofacial-cirugia-bcn
maxilofacial-cirugia

Técniques Cirurgia Maxil·lofacial

Permet rehabilitar tota l’arcada dental superior (amb 4 o 6 implants) i / o inferior (amb 4 implants) evitant realitzar cirurgies d’empelts ossis prèvies a la col·locació dels implants. Un altre avantatge és la disminució del temps total de tractament, ja que, en els casos que ho permeten és possible col·locar les dents (pròtesis) sobre els implants el mateix dia de la cirurgia. Es realitza amb anestèsia local i la durada és de 30-35 minuts.

Elevació del si intern i extern que permet “guanyar” os mitjançant un empelt d’os en petites partícules que poden afavorir la regeneració òssia.

Quan un pacient perd els queixals superiors pot pasar que l’os que queda a la zona sigui escàs i insuficient per col·locar imants dentals de forma convencional. El Sinus Lift permet “guanyar” os mitjançant un empelt d’os en petites partícules que, en el període de temps de 6 mesos haurà afavorit la regeneració òssia i per tant la possibilitat de col·locar implants dentals on abans no era possible. És una tècnica quirúrgica segura i predictible que es realitza amb anestèsia local i dura 30 min aproximadament.

En pacients amb una severa atròfia maxil·lar, aquest tipus d’implants poden ser una excel·lent solució. Són implants de major longitud que aprofiten parts òssies de l’anatomia facial no afectades per la pèrdua òssia que permeten fixar implants dentals de forma segura i amb resultats predictibles.

Els implants zigomàtics es col·loquen sota anestèsia local i sedació mentre que els implants pterigoideos poden col·locar-se sota anestèsia local.

Tècnica per evitar la reabsorció òssia, utilitzant empelts ossis i membranes reabsorvibles, per a posteriorment col·locar implants.

Quan s’extreuen peces dentals comença un procés de reabsorció òssia que s’ha de frenar per poder així col·locar implants dentals en òptimes condicions. Utilitzant empelts ossis i membranes que es reabsorbeixen en 3 mesos, l’alvèol dental (foradet on estava l’arrel dental) conserva el màxim os per posteriorment col·locar implants dentals. Aquesta tècnica es realitza sota anestèsia local.

Tècnica que permet col·locar implants dentals després d’una exodòncia (extracció).

Aquesta tècnica disminueix el risc de pèrdua òssia en les setmanes posteriors i escurça el temps de tractament. Aquesta tècnica es realitza sota anestèsia local.

maxilofacial-tecnicas

Cirurgia Ortognàtica

cirugia-ortognatica

La Cirurgia ortognàtica dóna la solució als problemes d’oclusió dental a aquells casos en què l’ortodòncia no és suficient.

Quan hi ha una deformitat maxil·lar i / o mandibular, el tractament combinat d’ortodòncia i cirurgia ortognàtica proporcionen una correcta oclusió dental i retornen al pacient un perfil i unes proporcions facials harmòniques i simètriques . En ocasions, aquesta cirurgia es suma a altres procediments quirúrgics o purament estètics, com ara una mentoplastia, un rinoplàstia …

Habitualment, el pacient és donat d’alta en 24 hores. Ara per ara la majoria d’aquests procediments quirúrgics poden realitzar-se mitjançant un abordatge intraoral pel que no queden cicatrius ni incisions externes , amb l’indubtable benefici estètic que això comporta.

Si vols saber més sobre cirurgia Ortognàtica pots llegir més aquí.

Preguntes freqüents Cirurgia Maxil·lofacial

La pèrdua d’os pot deure’s a múltiples factors, entre ells:

Per les extraccions dentals complexes que puguin comportar la pèrdua de les dents maxil·lars, la qual cosa comença a produir una reabsorción severa que porta a la falta d’os per a la col·locació d’implants dentals.

Per la periodontitis (piorrea), que porta a la perduda de geniva i os de suport de les dents, que van quedant descarnats fins que es comença a moure i cauen originant una atròfia maxil·lar.

Per l’ús perllongat de dentadures removibles, que suposen també un factor de risc per traumatizar un os que a més no treballa i acaba per desaparèixer.

No! El grau de dolor o molèsties que poden ocasionar no són diferents als implants convencionals.

Sí, clar!

A Odontquality la primera visita és gratis i és on t’informarem dels tractaments i processos. Tu decidiràs en tot moment si continuar o no.

En tots els casos estudiem el finançament personalitzat sense interessos, només amb el teu compte de banc i DNI.

Contacta'ns:

Volem veure’t aviat i que ens coneguis. Per això t’oferim diverses maneres de posar-nos en contacte a través de les nostres dues clíniques a Gràcia i a Hospitalet.

Truca'ns:

Horari