Cirurgia Ortognàtica

Quan existeix una deformitat maxil·lar i/o mandibular, el tractament combinat d’ortodòncia i cirurgia ortognàtica proporcionen una correcta oclusió dental i retornen al pacient un perfil i unes proporcions facials harmòniques i simètriques.

cirugia-ortognatica-barcelona-clinica
cirugia-ortognatica-barcelona-clinica

Objectius de la Cirurgia Ortognàtica

Mitjançant aquesta mena de cirurgia, a través d’unes fractures controlades dels ossos de les cara i la seva fixació en una nova posició, després d’una minuciosa anàlisi virtual de cada cas.

L’objectiu d’aquesta intervenció és doble, estètic i funcional, ja que permet aconseguir un rostre més harmònic; així com una mossegada i calibre de vies aèries adequat.

Les patologies que més sovint precisen d’aquesta mena d’intervenció són les maloclusions dentals (acompanyades d’anomalies esquelètiques) que no es poden corregir amb ortodòncia, així com patologia del somni (síndrome d’apnea hipopnea del somni), síndromes malformativos facials… Sol requerir tractament conjunt amb un odontòleg especialista en ortodòncia.

A vegades, aquesta cirurgia se suma a altres procediments quirúrgics o purament estètics, com per exemple una mentoplastia, una rinoplàstia…

Habitualment, el pacient és donat d’alta en 24 hores. Ara com ara la majoria d’aquests procediments quirúrgics poden realitzar-se mitjançant un abordatge intraoral pel que no queden cicatrius ni incisions externes, amb l’indubtable benefici estètic que això comporta.

Preguntes freqüents

La cirurgia ortognàtica és necessària quan un o diversos ossos de la cara (mandíbula, maxil·lar, mentó, pòmuls, nas…) presenten un creixement anormal que altera l’harmonia facial de manera que es veu afectada tant a nivell estètic però sobretot funcional, podent ocasionar dificultats a l’hora de parlar o mastegar.

L’Asimetria Facial
El pacient presenta una asimetria entre el costat dret i esquerre del rostre.

Retrognatia o classe II
Deformitat dentofacial comuna caracteritzada per un mentó retret.

Prognatisme o classe III
Excés de maxil·lar inferior o dèficit del maxil·lar superior.

Somriure Gingival
El somriure mostra un excés d’exposició de les genives.

Mossegada Oberta
Presència d’un contacte prematur a nivell posterior, que impedeix no tancar bé la boca

Si, clar!

En Odontquality la primera visita és gratis i és on t’informarem dels tractaments i processos. Tu decidiràs en tot moment si continuar o no.

En todos los casos estudiamos la financiación personalizada sin intereses, solo con tu cuenta de banco y DNI.

Contacta'ns:

Volem veure’t aviat i que ens coneguis. Per això t’oferim diverses maneres de posar-nos en contacte a través de les nostres dues clíniques a Gràcia i a Hospitalet.

Truca'ns:

Horari