Cirurgia Ortognàtica

Quan hi ha una deformitat maxil·lar i / o mandibular, el tractament combinat d’ortodòncia i cirurgia ortognàtica proporcionen una correcta oclusió dental i retornen al pacient un perfil i unes proporcions facials harmòniques i simètriques.

Mitjançant aquest tipus de cirurgia, a través d’unes fractures controlades dels ossos de la cara i la seva fixació en una nova posició, després d’un minuciós anàlisi virtual de cada cas.

L’objectiu d’aquesta intervenció és doble, estètic i funcional, ja que permet aconseguir un rostre més harmònic; així com una mossegada i calibre de vies aèries adequat.

Les patologies que més freqüentment necessiten d’aquest tipus d’intervenció són les maloclusions dentals (acompanyades d’anomalies esquelètiques) que no es poden corregir amb ortodòncia, així com patologia de la son (síndrome d’apnea hipopnea de la son), síndromes malformatives facials … Sol precisar tractament conjunt amb un odontòleg especialista en ortodòncia.

De vegades, aquesta cirurgia es suma a altres procediments quirúrgics o purament estètics, com ara una mentoplàstia, un rinoplàstia …

Habitualment, el pacient és donat d’alta en 24 hores. Ara per ara la majoria d’aquests procediments quirúrgics poden realitzar-se mitjançant un abordatge intraoral per la qual cosa no queden cicatrius ni incisions externes, amb l’indubtable benefici estètic que això comporta.

En mans d'un gran especialista

El Dr. Samir Aboul-Hosn Centenero

Aquest tipus d’intervencions només les pot realitzar un cirurgià oral i maxil·lofacial experimentat. en Odontquality comptem amb el Dr. Samir Aboul-Hosn Centenero, llicenciat en Medicina i Cirurgia (Núm Col. 36002) per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i especialista en Cirurgia Maxil·lofacial (via MIR: metge intern resident).

Va obtenir el grau de Doctor en Medicina amb “Excel·lent Cum Laude” per la seva feina sobre “La tecnologia 3D aplicada a la cirurgia ortognàtica” a la Universitat Internacional de Catalunya.

Actualment a més exerceix com a Coordinador de la Secció de Cirurgia Maxil·lofacial de L’Hospital Clínic de Barcelona i com a professor associat a la Universitat Internacional de Catalunya on segueix diferents línies d’investigació científica.

Aconsegueix un rostre més harmònic y equilibrat

Demanar cita a Barcelona Gràcia

Roger de Flor, 271
Tel. 93 459 06 07
Tel. 93 459 08 47

Fecha

Preferencia de horario

 mañana tarde

Demanar cita a Barcelona Imaxis

Tavern, 61
Tel. 93 576 88 56

Data

Preferència d'horari

 matì tarda

Demanar cita a L'Hospitalet

Av. Ponent, 19
Tel. 93 448 21 23

Fecha

Preferencia de horario

 mañana tarde

Preguntes freqüents

¿En quins casos es necessària la cirurgia ortognàtica?

La cirurgia ortognàtica és necessària quan un o diversos ossos de la cara (mandíbula, maxil·lar, mentó, pòmuls, nas …) presenten un creixement anormal que altera l’harmonia facial de manera que es veu afectada tant a nivell estètic però sobretot funcional, podent ocasionar dificultats a l’hora de parlar o mastegar.

¿Quin tipus de problemes soluciona?

La Asimetria Facial
El pacient presenta una asimetria entre el costat dret i esquerre de la cara.

Retrognatia o classe II
Deformitat dentofacial comuna caracteritzada per un mentó retret.

Prognatisme o classe III
Excés de maxil·lar inferior o dèficit del maxil·lar superior.

Somriure gingival
El somriure mostra un excés d’exposició de les genives.

Mossegada Oberta
Presència d’un contacte prematur a nivell posterior, que impedeix tancar bé la boca.

Basic Google Maps Placemarks error: JavaScript and/or CSS files aren't loaded. If you're using do_shortcode() you need to add a filter to your theme first. See the FAQ for details.